Hak eden kazansın..!

FUTBOL

Futbol’da 2016-2017 Sezonu’nda ilk derbi maçta karşı karşıya gelecek olan Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı’nda yıllarca futbol oynayan önemli isimler bir araya geldi.

 




Aralarıdan Remzi Oktay Minci, Orhan Kaptan, Mustafa Kasapoğlu, Tayfun Kurtarıcıoğulları, Caner Oshan ve Murat Girgen’in yer aldığı eski yıldızlar 1958’de başlayan Gravatlılar’la Maunacılar’ın mücadelesinin Kıbrıs Türk Futbolunun en büyük derbisi olduğunu söylediler.

Geçmiş yıllarda sahada daha büyük mücadele olduğunu bugünkü futbolda teknik kapasitenin daha yüksek, imkânların daha çok olmasına rağmen istenilen kalitenin olmamasınada yakınan eski yıldızlar şimdiki futbolcuların forma aşkını ön plana çıkararak mücadele etmeleri gerektiğini vurguladılar. Geçmiş yıllarda oynanan maçlara bayan seyircilerin daha fazla ilgi gösterdiğini, bugün sayının azalmasının tek nedeninin tribünlerdeki küfürlü tezahürattan dolayı olduğunu da savunan eksi futbolcular her iki takım taraftarının tribünlerde daha saygılı davranmalarını istedi. Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda oynanacak olan sezonun enbüyük derbisinin gece oynanacak olmasının da maça ayrı bir hava kazandıracağının altını da çizen eski futbolcular, hak edenin kazanacağı bir maç olmasını dileyerek dostluk mesajı verdiler.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.