Girne’de tarihi maç..!

FUTBOL

2016-2017 Futbol Sezonu müthiş bir derbi ile başlayacak. Kıbrıs Türk Futbol Ligleri’nin oynanamaya başladığı günden beridir ülkemizin en büyük derbilerinde başrol oynayan ‘’Ocak-Doğan’’ derbi maçı ligin ilk haftasında Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda ışıklar altında oynanacak. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Maç öncesi Mete Adanır’ın büstünün açılış töreni gerçekleştirilecek ve Girne'de ilk kez bir gece maçı oynanacak.

 





Limasol’un 2 köklü kulübü Türk Ocağı Limasol ile Doğan Türk Birliği kozlarını ligin ilk haftasında paylaşacak. Kıbrıs’ın güneyinde kalan Limasol şehrinden 1974 Barış Harekatı’ndan dolayı zorunlu olarak Girne’ye taşınan Türk Ocağı ve Doğan Türk Birliği kulüpleri 61 yıldır birbirleri ile ezeli rakip ve ebedi dost olarak önümüze çıktı.

Maunacı’ların, Limasol Türk Birliği’nden ayrılmasından sonra ortaya çıkan Türk Ocağı Limasol ve geride kalan Kravatlı’ların kurduğu Doğan Türk Birliği’nin yıllar yılı sürdürdükleri rekabetin ateşi ligin ilk haftasında yanacak. 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nın ışıklandırılması ile birlikte ilk hafta fikstüründe iki ezeli rakibin eşleşmesi Girne’de tarihi bir gün yaşanacağının sinyalini verdi. Lig fikstürü çekildiği günden itibaren her iki takımın taraftarları bugün oynanacak olan derbiyi iple çekmeye başladı.


Son 5 sezonda oynanan Leymosun Derbileri

2011-2012 Sezonu : DTB 1-3 TOL, TOL 2-2 DTB

2012-2013 Sezonu : DTB 0-0 TOL, TOL 1-5 DTB

2015-201 Sezonu : TOL 1-1 DTB, DTB 1-3 TOL

HABER : NECMİ USAL

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.