GARGALAR Üst Üste 5.Kez ŞAMPİYON..!

FUTBOL

AKSA Süper Lig’de 30 hafta süren şampiyonluk yarışı tamamlandı ve mutlu sona Mağusa Türk Gücü ulaştı. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Yenicami’nin konuğu olan Mağusa Türk Gücü, rakibi ile 1-1 berabere kalarak sezonu 80 puanla tamamladı ve üst üste 5’inci, toplamda ise 13’üncü şampiyonluğunu ilan etti. Mağusa Türk Gücü topladığı 80 puan ile kendisine ait olan puan rekorunu da egale etti. Futbol tarihimizin en çok gol atan takımı ünvanını da geliştiren Mağusa Türk Gücü, 103 olan eski rekoru tarihe gömerek dün attığı golle beraber 112 golle sezona nokta koydu.

Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı

Hakemler: Fehim Dayı, Cem Öksüzoğulları, Buse Bağrıkara

Yenicami: İdris, Mehmet, Kaan (46’ Koray), H.Kanlı, Kemal (88’ Doğukan), Ali, Yakup, Emirhan, Karan (88’ Tahir), Görkem, Abaka

MTG: Ufuk, Bünyamin, Yusuf(65’Ünal)M.Gürlü, Şenol(65’Hasan Celil)Uğur, E.Kuvvetlişahin(71’M.Salk)Emre Özsin, Nevzat(46’Doukara)Erhun, Doğukan (46’Dinopeter)

Goller: 46’Abaka(Yenicami)55’Erhun(MTG)

Eşitlik Yenicami’ye yaradı

Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, mücadelenin ikinci yarısı gollerle başladı.

Maçın 46’ıncı dakikasında sol kanatta topla buluşan Serge Abaka, ceza alanına sokulduğu anda uzak kale direğine doğru yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golün hemen ardından Yenicami çok net bir gol fırsatından yararlanamazken, bu pozisyonun 1 dakika sonrasında MTG skoru dengeledi.

55’inci dakikada Erhun Öztümer, ceza alanının dışından nefis bir vuruş yaparak skora dengeyi getirmeyi başardı.

1-1’in ardından temposu düşen mücadele bu skor ile tamamlandı. Yenicami aldığı bir puan ile Pera G.Birliği’nin deplasmanda berabere kalması ile play-out dışında kalarak sezonu bitirmiş oldu.

Şampiyonluk kupası kaptanların ellerinde

Maçın sonunda düzenlenen ödül töreninde şampiyon MTG’ye kupa ve madalyaları KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

Kupayı takım kaptanları Ünal Kaya ve Uğur Gök ile birlikte MTG Başkanı Koral Bozkurt, Teknik Direktör Ali Oraloğlu, futbolcular ve kısa süre önce aramızdan ayrılan MTG Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Arkıner’in kızı birlikte kaldırdılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.