“BAF” Zevkten ‘4’ Köşe…! (4-2)

FUTBOL

K-Pet Süper Lig’in 3. haftasında, Güzelyurt derbisinde Baf Ülkü Yurdu ve Binatlı karşı karşıya geldi. 90 dakikası büyük çekişmeye ve mücadeleye sahne olan karşılaşmayı Baf Ülkü Yurdu Hamis’in 2, Joseph ve Ahmet Hatay’ın golleriyle 4-2 kazanarak üç hafta sonunda 6 puana ulaştı. Binatlı ise 1 puanda kaldı, Sertaç’ın 2 golü sarı yeşilli ekibin galibiyeti için yeterli olmadı. Baf Ülkü Yurdu’nda oyuna son yarım saatte dahil olan yabancı oyuncu Joseph adeta maçı çeviren isim oldu.

 




Yer: Güzelyurt Zafer Stadı

Hakemler: Kerem Eran, Ahmet Karaoğulları, Necmi Bulut, Timur Ercan Bodi

Baf Ülkü Yurdu: Erdoğan, İltaç, Fikri, İsmail, Lawal, Berk (’78 Ahmet), Arif, Hamis, Hüseyin, Eray (’46 Ali Kemal), Koffi (’61 Joseph)

Binatlı: Ercan, Erencan, Emek (’68 Abdullah), Çağakan, Ayhan, Sertaç (’75 Devrim), Mehmet, Owdey (’80 Aleksander), Israel, Neval, Berkem

Goller: Hamis Çakır (’26, ’85), Joseph (’74), Ahmet Hatay (’86)-Baf Ülkü Yurdu Sertaç Özbil (’20, ’56)-Binatlı

 

Önemli anlar:

13. dakikada soldan gelişen Binatlı atağında Neval’ın ortası savunmadan sekti, seken topa Mehmet Neşe’nin yaptığı vuruş üstten dışarıya gitti.

20. dakikada Neval’ın ara pasında Sertaç kaleci Erdoğan’la karşı karşıya kaldı ve güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. (0-1)

 

21. dakikada Koffi, sol çaprazdan Ercan’la karşı karşıya kaldı, vuruşunda savunma son anda araya girdi.

26. dakikada Fikri, topu Neval’dan kapıp Koffi’ye aktardı, Kofi’de topu boş durumdaki Hamis’e verdi, Hamis’in vuruşunda top direğe çarpıp ağlarla buluştu. (1-1)

 

47. dakikada Erencan’ın yaptığı ortada top arka direkteki Sertaç’a ulaştı, Sertaç’ın vuruşu üstten dışarıya gitti.

51. dakikada Lawal’ın uzun pasında topla buluşan Koffi’nin dönüp yaptığı vuruş üstten dışarıya gitti.

 

56. dakikada tehlikeli bir noktada Fikri’den topu kapan Sertaç, bekletmeden topu sağ köşeye bıraktı ve takımını yeniden öne geçirdi.(1-2)

65. dakikada İltaç, sol çaprazdan Ercan’la karşı karşıya kaldı, vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü, düşen topa Joseph vurdu ancak top savunmadan döndü.

 

74. dakikada Hamis’in uzun pasında savunma arkasına hareketlenen Joseph, müthiş bir depar atarak Ercan’dan önce topa ulaştı ve Ercan’ı çalımlayarak topu ağlara gönderdi. (2-2)

 

85. dakikada Joseph’in mükemmel pasında topu boş durumda önüne alan Hamis, Ercan’ı mağlup etti ve Baf Ülkü Yurdu’nu öne geçirdi. (3-2)

86. dakikada topla hareket halinde olan Hüseyin Hürben, Çağakan tarafından yere düşürüldü, hakem Kerem Eran pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Ahmet Hatay farkı 2’ye çıkardı ve maçın sonucunu tahin etti. (4-2)

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: MUAMMER ŞENBAYRAK

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.