Üyeliğe devam..!

DİĞER

Lefkoşa Veteran Masa teniscileri Derneği(LVMTD)’nin Uluslararası Veteran Masa tenisi Federasyonu (IVTTS)’ye üye olması sonrasında Rum-Yunan ikilisinin yapmış olduğu itirazlar bir sonuç vermedi.

 





Üç ay önce İspanya da yapılan IVTTS toplantısına Federasyon başkanının başkanlığında bir ekip halinde giden Yunan heyeti, Kuzey Kıbrıs’ın bir devlet olmadığını belirten yazılı itirazda bulunmuştu. Yunan heyeti, ayrıca Kıbrıs Rum Masa tenisi Federasyonu Başkanının yazdığı itiraz yazısını götürmüştü.

IVTTS bu toplantıda Rumlara da üyelik için üç ay süre vermişti. Sürenin dolması ve Rumların müracaat etmemesi üzerine Lefkoşa Veteranları tek başına IVTTS’ye üyeliğe devam hakkı kazandı.

Lefkoşa Veteran Masa tenisçileri Derneği Başkanı Fadıl Olguner dün açıkladığı basın bildirisinde bu üyeliğin her şeyden önce ülkemiz masa tenisçilerinin dış dünyaya açılması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

 Olguner açıklamasına şöyle devam etti: “Kırk yaş üstü otomatik olarak dış dünyaya açılmaya hakkı kazanıyor. Otuz yaş üstü veterana hazırlık adı altında yarışabiliyor. Otuz yaş altı ise veteran turnuvalarının birçoğunda yapılan on altı yaş altı teşvik turnuvalarında veya bazı özel izinlerle Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF )turnuvalarına katılabiliyor.”

LVMTD başkanı Fadıl Olguner bu güne dek bu üyeliğin kazanılması için başta Almanya, Bulgaristan, Ispanya ve Türkiye’ye kendi olanakları ile gittiğini belirterek, devletin bundan sonra derneğe sahip çıkacağını umduğunu ve bu üyeliğin yeniden kazanılmasında büyük katkısı olan IVTTS yönetim kurulu üyesi Savaş Ertufan’ a da teşekkür etti.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.